Erken Uyarı Sistemi (İZCİ) Eğitimi Düzenlendi
31 Ocak 2019

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü (HSGM ) taşra teşkilatı ve hastane sürveyans birimleri tarafından, bildirimi zorunlu bulaşıcı hastalık vakalarına yönelik yürütülecek olan tüm faaliyetler (Filyasyon, vaka incelemesi, temaslı takibi, vb.) ve bu faaliyetlere yönelik raporlamalar ile sağlık tehditlerinin erken tespitine yönelik sinyal ve analiz sonuçlarının elektronik ortamda izlenebilmesi amacıyla, Bulaşıcı Hastalık Sürveyans ve Erken Uyarı Sistemi (İZCİ) oluşturulmuştur.

Bu eğitimler kapsamında 30-31 Ocak 2019 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü Seyyid Burhanettin ek binasında Bulaşıcı Hastalıklar Tüberküloz ve Aşı Biriminden Dr. Türkan Türkmen ve Hemşire Demet Yıldırır tarafından İlçe Sağlık Müdürlükleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Hastane Sürveyans birim çalışanlarına eğitim düzenlenmiştir.

• IMG-20190131-WA0023.jpg
  • IMG-20190131-WA0030.jpg