Talas Servet Ziya Ustaoğlu Aile Sağlığı Merkezi Açıldı
20 Mart 2019

Talas Mevlana Mahallesi sakinlerine hizmet verecek olan Servet Ziya Ustaoğlu Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Canlı müzik dinletisi ile başlayan törene Kahraman Maraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, ilimiz sağlık idarecileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Benli; "Sayın Mustafa Palancıoğlu Başkanımla başladığımız ve adeta bereket yaşadığımız açılışlarımıza yine Sayın Palancıoğlu Başkanım ile devam ediyoruz. Bugün; Aile Sağlığı Merkezi ile Diş Polikliniğinin de hizmet vereceği, alışılagelmişin dışında, sıradışı öyküsüyle, tarifi zor bir duyguyla bu tesis açıyoruz. Öyle ki; yaptırdığı binanın bittiğini gördükten kısa bir süre sonra Rahmet-i Rahman’a kavuşan Ziya Ustaoğlu amcamız maalesef bugün aramızda değiller.

“Ben bir sağlık ocağı yaptırmak istiyorum” diye gelen Ziya Ustaoğlu Merhum ile önceki dönem Sağlık Müdürümüz, şimdi Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanım, Sayın Dr. İsmail Kılıç yakından ilgilenirler. Sonrasında Palancıoğlu Başkanımın sınırsız desteği ile bu binanın temeli atılır.

Her platformda ifade ettiğimiz gibi, yerelde; Sağlık Yatırımlarında en büyük paydaşlarımız Hayırseverlerimiz ve Belediyelerimizdir. Arsası Talas Belediyemizden, binası Hayırseverimizden, doktor ve sağlık personelleri ile işletilmesi de Sağlık Müdürlüğümüzden… İşte elele, gönül gönüle birlikte yapılan hizmetin bereketi. Yapımları devam eden Develi, Bünyan ve Yahyalı Devlet Hastanelerini de yine aynı birliktelikle hizmete açmayı umut ediyorum.

Bu düşüncelerle; böylesine kaliteli bir merkezi bizlere kazandıran Ziya Ustaoğlu Merhuma şükranlarımı dile getirirken Cenab-ı Hak’tan kendilerine gani gani rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum. Merkezin yapımında desteklerini esirgemeyen Palancıoğlu başkanıma huzurlarınızda bir kez daha şükranlarımı ifade ediyor; bölge halkına, Talas’ımıza ve Kayserimize hayırlı olmasını diliyor, katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Talas Belediye Başkanı Palancıoğlu ise, Kayseri’nin en kalabalık mahallesinin Mevlana Mahallesi olduğunu ve en çok hizmetin gelmesi gereken yerlerin başında geldiğini belirterek, “Talas’ımıza 5 yılda 4 tane yeni sağlık ocağı ve 3 tane 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yaptık. Yetmedi 3 tane eski büyük Aile Sağlığı Merkezini yeniledik. Talas’a yapılan sağlık yatırımlarının yüzde ellisi 5 sene içerisinde yapıldı.

2002 yılından bu yana sağlıkta bir devrim oldu. Sağlık hizmetlerinde Türkiye’nin dünyada bir numara olduğunu rahatlıkla diyebiliriz. Bu devrimin mimarı Şehir Hastanelerinide yaptıran Sayın Cumhurbaşkanımızdır.

Ziya amcamızı da burada bir kez daha rahmetle anıyorum. Mekanı Cennet olsun. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi bozmasın hayırseverlerimizi başımızdan eksik etmesin” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, kayserinin hayırseverleri ile meşhur olduğunu belirterek, “ Talas sürekli büyüyen gelişen bir ilçemiz. İhtiyaçlarda büyüme ile birlikte artıyor. Belediyemizde hayırseverlerimiz ile birlikte bu gibi tesisleri ilçemize kazandırıyor. İlçemize hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Konuşmaların ardından dualar ile açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri Aile Sağlığı Merkezini gezerek merkezde çalışan doktor ve personele hayırlı olsun temennilerinde bulundular.

• DSC_3316.JPG
  • DSC_3479.JPG