Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi (ASKOM) Toplantısı Yapıldı
30 Eylül 2021

2021 yılının 2. Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi (ASKOM) Toplantısı İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Ali Ramazan Benli başkanlığında yapıldı.

Kayseri Devlet Hastanesi Geriatri Merkezi Toplantı Salonunda 30 Eylül 2021 tarihinde gerçekleşen toplantıya Sağlık Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Serhat Koyuncu, Başkan Yardımcıları, Op. Dr. Cengiz Çavumirza, Dr. Figen Gürbeden, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Halit Baykan, Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Sadi Tacettinoğlu ve Kamu, Üniversite, Özel Hastanelerin ASKOM sorumluları katıldılar.

Toplantının açış konuşmasında iş birliği ve koordinasyonun önemine değinen Benli;  “Özellikle pandemi sürecinde net bir biçimde gördük. Üniversite Hastanemiz, özel hastaneler ve özellikle de pandemi kalesi olarak tabir ettiğimiz Kayseri Şehir Hastanemiz bu dönemde son derece önemli görevler üslendiler. Huzurlarınızda bu destek ve yardımlarından dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

İl Ambulans Servisi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Biçer’in ilimizdeki acil sağlık hizmetleri ile alakalı hazırladığı sunumla devam eden toplantıda, il dışı ve il içinde yapılan ambulans sevkleri, hastane acillerine yapılan müracaat sayıları, acil vaka müdahalelerinin istatistikleri ve acil sağlık hizmetleri ile ilgili öneri ve şikâyetler değerlendirildi. Toplantı, değerlendirme ve istişarelerin ardından alınan kararlar ile sona erdi.

• WhatsApp Image 2021-09-30 at 10.46.16.jpg
  • WhatsApp Image 2021-09-30 at 10.46.16 (1).jpg