Kayseri Şehir Hastanesi’nde Hasta Hakları Günü Kutlandı
26 Ekim 2021

26 Ekim Hasta Hakları Günü dolayısıyla, İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü tarafından Kayseri Şehir Hastanesinde bilgilendirme stantı açıldı.
Stantta görev alan Hasta Hakları İl Koordinatörü Aysun Çınar, Kayseri Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Funda Toprak, Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü Sekretaryası Beyhan Ağırnaslıgil, Şehir Hastanesi Genel Hastane Birim Çalışanı Halil Kozan ve Psikiyatri Bölümü Birim Çalışanı Hülya Kılıç, stantı ziyaret eden vatandaşlara, Hasta Hakları Yönetmeliğinin ilgili maddeleri doğrultusunda hazırlanan bilgilendirme broşürlerini dağıttılar.
Ayrıca hasta ve hasta yakınlarının soruları cevaplanarak, Hasta Hakları Yönetmeliği içerisinde yer alan; sağlık hizmetlerinden faydalanma hakkı, sağlık durumu ile ilgili bilgi alma hakkı, hasta haklarının korunması, diğer haklar, sorumluluk ve hukuki korunma yolları gibi konular hakkında bilgilendirmelerde bulundular.
  • 1.jpg
  • 5.jpg