2023 Yılı Yaz Staj Başvuru Duyurusu
10 Mayıs 2023

Sağlık alanlarında öğrenim görmekte olan üniversite öğrencileri yaz stajı başvurularını aşağıdaki açıklamalar ve işlem basamakları dikkate alınarak Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığının “Kariyer Kapısı”Ulusal Staj Platformu (USP) uygulaması olan https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr web adresi üzerinden e-devlet aracılığıyla gerçekleştireceklerdir.

  • 2023 yılı yaz stajlarına kabuller sadece Kariyer kapısı USP üzerinden yapılacaktır.
  • Müdürlüğümüze ya da bağlı hastanelerimize şahsen staj başvurusu yapılmayacaktır.
  • Sağlık alanı dışında öğrenci alınmayacak olup, Müdürlüğümüz Staj Komisyonunun belirlediği sağlık alanlarından staj kabulleri yapılacaktır.
  • Müdürlüğümüze bağlı hastaneler/sağlık tesislerinin ihtiyacı kadar stajyer öğrenci kabul edilecektir. Kariyer kapısına müracaat eden tüm öğrencilerin staj kabulleri yapılmayabilir. Kariyer kapısı üzerinden ilgili bölüm alanda başvuru yapan öğrenci sayısı ile hastanelerin kabul edeceği öğrenci sayısı staj tekliflerinin/yerleştirilmelerinin belirleyicisidir.
  • Kariyer kapısı USP başvuruları içerisinden belirlediğimiz kontenjan sayısı kadar öğrenciye sistem üzerinden teklif gönderilecektir.  
  • Öğrencilerin staj yapacağı tarihler (dönemler) belirlenmiş olup, öğrenciye yapılan staj teklifinde staj tarihleri ve staj yapacağı hastane/sağlık tesisi belirtilmektedir.
  • Müdürlüğümüz tarafından staj teklifi gönderilirken öncelikli olarak Kayseri ilini tercih edenler ile ilçe seçimleri göz önünde bulundurulmaktadır.
  • Staj teklifi gelen ve teklifi kabul eden öğrenciler ile telefonla görüşülerek son kabulleri onaylanacaktır.
  • Staj yeri ve tarihleri onaylandıktan sonra değişiklik talepleri değerlendirilmeyecektir.
  • Stajını tamamlayan öğrencilerin bilgileri Kariyer Kapısı USP sistemine giriş yapılacak ve sistem tarafından staj sertifikası düzenlenecektir. Staj ücretleri Sağlık Bakanlığı aracılığıyla Cumhurbaşkanlığından talep edilecektir. Staj ücretleri staj bitiminden sonra gelen ödenek çerçevesinde verilecektir. 
  • Stajlar için yedek stajyerlerde belirlenecek olup, staja başlamayacak öğrenciler için yedek stajyer öğrenciler staja kabul edilecektir.
  • Öğrencilerin staj süresince formalı olmaları ve öğrenci kimlik kartı kullanmaları zorunludur.
  • Onay verilen tüm öğrenciler staj başlamadan önce staj yapacağı sağlık tesisine istenen tüm evrakları bir hafta öncesinde eksiksiz teslim etmek zorundadır.

     

    STAJYER ÖĞRENCİLERDEN İSTENEN BELGELER

     

    1. Staj sözleşmesi ve Staj başvuru belgesi (Okuldan onaylı)

    2. Öğrenci belgesi.

    3. Kimlik fotokopisi 

    4. Sigortalı işe giriş bildirgesi (SGK primlerinin ödendiğine dair belge)   - Sosyal Güvenlik Kurumu Sigortalı işe giriş bildirgesi getirmeyen stajyer öğrenciler staja başlatılmayacaktır.(Öğrenciler SGK belgesini staj başladığı gün e-devlet üzerinden çıkarıp eğitim birimine teslim edecektir.)                                      

    5. Kurumumuz bünyesinde staj yapacak öğrencilerden başvuru esnasında staj yapılacak bölüm/birimin tehlike sınıfına uygun İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Katılım Belgesi ya da üniversitede de eğitimini aldığına dair transkript belgesi. (iş güvenliği katılım belgesi; büroda staj yapacaklar için 8 saat, Aile Sağlığı Merkezinde staj yapacaklar için 12 saat, 112 İstasyonu ve Hastanede staj yapacaklar için en az 16 saat olması gerekmektedir) 16 saatlik iş güvenliği sertifikası (İş güvenliği dersi almış ise transkripti yeterlidir.)

    6. Tahlil sonucu (hepatit, eliza vb.) (Hepatit tahlil sonuçları yakın tarihli olması gerekmektedir, Anti HBS 10’un üzerinde olacak, Immün titresi düşük ise staj başlama tarihinden bir ay önce mutlaka Hepatit B aşısı olacak, aşı yaptıran öğrenciler aşı kartını da mutlaka getirecektir.)    

    7. “Staj yapmasına engel hali bulunmadığı” ibaresini içeren tek hekim raporu.

    8. Ziraat Bankasının Kayseri’de bulunan herhangi bir şubesinde açılacak olan hesap numarası

    9. Radyoloji ve Radyoterapi bölümü öğrencilerinin dozimetre bulundurması zorunludur, dozimetrisi olmayan öğrenciler staja kabul edilmeyecektir.

     

  • Müdürlüğümüz web sitesinde yapılan duyuru tebligat niteliğindedir.

İlgililere ilanen duyurulur.