Kayseri Şehir Hastanesinde ‘Akılcı İlaç Kullanımı’ Eğitimi Gerçekleştirildi
16 Haziran 2023

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü Akılcı İlaç İl Koordinatörlüğü koordinasyonunda, ilimizde görev yapan sağlık personeline yönelik ‘Akılcı İlaç Kullanımı’ konusunda eğitim gerçekleştirildi.

Kayseri Şehir Hastanesi Konferans Salonunda 2 oturum halinde gerçekleşen eğitime, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Kullanımı Dairesi Başkanı Uzm. Ecz. Mesil Aksoy, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çelik, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Erşan ilimiz sağlık yöneticileri ve çok sayıda hekim, eczacı ve sağlık çalışanı katılım sağladı.

Programın açış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Erşan, Akılcı ilaç denildiğinde genellikle akla ilk antibiyotik gelmekte. Ama akılcı ilaç kullanımı sadece antibiyotikleri değil ağrı kesicileri ve diğer ilaçları da kapsamakta. Bakanlığımızda gereksiz ilaç ve antibiyotik kullanımını önleme amaçlı birçok çalışma yürütmekte. Bu çalışmalar kapsamda düzenlenen eğitimlerle de hem bilgilerimizi yenileme imkanı hem de yeni bilgiler edinme imkanı buluyoruz. Bu günkü programında bizlere çok şey katacağı inancındayım. Programa sunumları ile katkı sağlayan değerli hocalarıma teşekkür ediyor, verimli bir eğitim olmasını temenni ediyorum” dedi.

Erşan’nın ardından kürsüye çıkan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çelik’te akılcı ilaç kullanımının önemine değinerek sahadaki izlenimleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Açış konuşmalarının ardından başlayan programda, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Kullanımı Dairesi Başkanı Uzm. Ecz. Mesil Aksoy; ‘Verilerle Antibiyotik Kullanımı’, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı ve Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalından Prof. Dr. Hasan Tezer; ‘Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarında Antibiyotik Kullanımına Akılcı Yaklaşım’, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı ve Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalından Prof. Dr. Ayper Somer; ‘Gastroenteritte Antibiyotik Kullanımına Akılcı Yaklaşım’, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalından Çocuk Alerji ve İmmünoloji Bilim Dalından Prof. Dr. Ümit Murat Şahiner; ‘Penisilin Alerjisinden Ne Kadar Korkmalıyız?’, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Çocuk Allerji ve İmmünoloji Bilim Dalından Prof. Dr. Zeynep Ülker Tamay; ‘İnhaler Kullanımına Akılcı Yaklaşım’ konularındaki sunumlarını gerçekleştirdiler.

• BZ8A0695.JPG
  • BZ8A0697.JPG