Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitici Eğitimi Kayseri Şehir Hastanesi’nde Başladı
10 Temmuz 2023

11. Bölge olan Kayseri, Niğde, Nevşehir illerinde aktif eğitmenlik yapan ve eğitmenliğe devam etmek isteyen ASTE eğitmenlerine yönelik tertip edilen Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitici Eğitimi, 10 Temmuz 2023 tarihinde Kayseri Şehir Hastanesi’nde başladı.

Eğitimin açılışına katılan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Erşan, ambulans şoförlerine verilen sürüş güvenliği eğitiminin önemine değinerek, “Ambulansın olay yerine hızlı ulaşması ve hastayı güvenle hastaneye yetiştirmesi en az hastanede sunulan tıbbi tedavi ve yapılan müdahale kadar önem arz etmektedir. Verimli bir eğitim olmasını temenni ediyor, tüm katılımcı arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum” dedi.

10 – 13 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitimin teorik bölümünde, Trafik Bilgisi ve Trafik Kuralları, Ambulans Çeşitleri ve Teknik Özellikleri, Ambulanslarda Sürüş Güvenliği, Araç Bakımı, Kontrolü ve Temizliği, Güvenli Sürücülük Davranışları Geliştirme, Özel Durumlarda Ambulans Kullanımı ve Kabin Güvenliği, Ambulans Yangınları ve Yangına Güvenli Müdahale Teknikleri, Işık ve Siren Protokolleri, Ambulansta İletişim ve Yön Bulma Cihazlarının Kullanımı ve Ambulans Kullanımı Açısından Hukuki Durumlar hakkında güncel bilgiler katılımcılara aktarılacak.

Pratik kısmında ise sürücülerin trafikte karşılaştığı durumları simüle eden parkurlar kurularak, kayma kontrolü, şerit değiştirme, kavşaklarda sürücü davranışları, kazadan kaçış manevraları uygulamalı olarak gösterilecek.

• DSC_1102.JPG
  • DSC_1114.JPG